Az építő és konstruáló játékok megjelenési formái az óvodai élet mindennapjaiban - Jéger Mária (2020)
Szakdolgozatom elkészítése során a játékpedagógiai ismereteimet felhasználva vizsgáltam meg az építő és konstruáló játékok szerepét az óvodáskorú gyermekek életében. Dolgozatom szakirodalmi részének első felében a játék történetét mutattam be a kialakult játékfelfogások és a játékelméleteken keresztül. Ezután egy kicsit részletesebben kifejtettem a játék fogalmát, feltételeit, kialakulását és játékfajtákat is. Ezután kezdtem el kifejteni a dolgozatom fő témáját az építő és konstruáló játékokat. Kutatásom célja volt, hogy megtudjam, hogy a gyerekek életében hogyan jelenik meg az építő és konstruáló játékok. A vizsgálatom során kérdőíves és interjús módszert is alkalmaztam. A kérdőíves vizsgálatomat 61 fő töltötte ki, akiknek óvodáskorú gyermeke van. Az interjús vizsgálatomat 10 fő óvodapedagógussal végeztem el. A hipotéziseim közül kettő sikeresen beigazolódott míg a harmadik nem nyert bizonyítást.