Német nemzetiségi hagyományok a Bánfalvi Óvodában - Bognár Mária (2020)
Dolgozatomban a néphagyomány fontosságát vizsgálom. Bemutatom a néphagyományőrzést, és azoknak a Bánfalvi Óvodában megvalósuló formáját, elsősorban a német nemzetiségi hagyományokra fókuszálva. Fontosnak tartom az egyes népcsoportok kulturális értékeinek a megőrzését. Szakirodalom alapján bemutatom a bánfalvi nép múltját, és az ott élő németek történelmét.kultúráját is. A hagyomány a közösség életében jelen van, hiszen ez a közösségek létezésének feltétele. Törekedtem arra, hogy megismertessen a máig élő német nemzetiségi hagyományokat a Bánfalvi Óvodában. Kutatásom során kiderült, hogy a Bánfalvi Óvoda pedagógusai törekednek arra, hogy a máig élő hagyományok fennmaradjanak, így a gyerekek megismerik a nemzeti kultúrájukat.