Gyermektörténetek az angol és a magyar irodalomban - Giczi Rita (2020)
A dolgozat alapja az elemzés és összehasonlítás. Egy angol és egy magyar gyermekről szóló irodalmi művet állít párhuzamba. Az első rész szakirodalom felhasználásával összehasonlítja a két mű irodalomtörténeti hátterét. Ezután az olvasó rövid ismertetőt kap a történetekről. A dolgozat fő része azonban a regények összehasonlítása több szempont alapján, például nyelvezet, cselekmény, szereplők. A dolgozat elején szereplő felvetés, mely szerint a két mű között a legnagyobb eltérés az írók nemzetisége miatt lesz, beigazolódott.