Kisgyermekkori okoseszköz-használat pro és kontra - Molnár Vadkerti Erika (2020)
Az ENSZ becslése szerint világszerte minden negyedik óvodáskorú gyermek rendszeresen használ okoseszközt. A tabletek, okostelefonok pillanatok alatt furakodtak be a legkisebbek szabadidejébe és ma már a legnépszerűbb játékok mellett, mint a kisautók, a babák, vagy a LEGO, ott van a táblagép is. Vajon milyen hatása van az okoseszköz-használat a gyermekek személyiségfejlődésére? Meg lehet álltani a kicsik körében egyre nagyobb teret nyerő digitalizációs folyamatot? Egyáltalán meg kell állítani, vagy elég szabályozni? És mit szólnak ehhez a szülők? A támogatás a jó megoldás, esteleg a tűrés? És vajon a teljes tiltással meg lehet óvni az esetleges negatív következményektől a kicsiket? A szakdolgozat fő része a 620 fős minta alapján készített online felmérés kiértékelése, amely, ha nem is tekinthető reprezentatívnak, az azt kitöltő nagy számú, óvodáskorú gyermeket nevelő szülő miatt átfogó és ugyancsak elgondolkodtató képet fest arról, hányan, mennyit és mire használják a mai 3-6 éves magyar gyerekek az okoseszközöket.