Az egészséges életmód megalapozása egy komplex óvodai nevelésben - Illés Csenge Anna (2020)
Szakdolgozatomban az egészséges életmódra nevelés témájával foglalkozom.Munkám során az elméleti részben a témához kapcsolódó alapdefiníciókat (egészség, nevelés,egészségfejlesztés)tisztázom, bemutatom az egészséges életmód megalapozásának területeit az óvodai nevelési program alapján, valamint egészséges táplálkozást megsegítő módszertani szakirodalmakat mutatok be és vetek össze.A gyakorlati részben írok az egyéni példamutatás fontosságáról,szakirodalmak alapján egy kettő hetes egészséges életmód ütemterv bemutatását írom le egy elképzelt óvodai csoportban, valamint a szülők bevonása érdekében leírom egy kitalált egészségnap szervezésnek vázlatát is, továbbá játékgyűjteménnyel bővítem a gyakorlati anyagot.