Gyógytestnevelés és gyógyúszás jelentősége a belgyógyászati betegséggel küzdő óvodáskorú gyermekek esetében - Kardos Benita Eszter (2020)
Napjainkban egyre gyakoribbak a mozgásszervi és belgyógyászati megbetegedések, ami nemcsak az idős embereket érinti, hanem már óvodáskorban előfordulhat. Ma már mindenki tudatában van annak, hogy mennyire fontos és hasznos a megfelelő mozgás, helyes táplálkozás, mégis egyre több kisgyermek egészségi állapota folyamatosan romlik. A gyógytestnevelés és gyógyúszás erre nyújt segítséget, ami nemcsak azoknak ajánlott, akik valamilyen deformitással rendelkeznek, hanem megelőzésképpen mindenkinek hasznos. Belgyógyászati szempontból is fontos odafigyelnünk, hogy kinek milyen mozgásforma ajánlott és mi nem. Szakdolgozatom célja a belgyógyászati betegségek alapján ismertetni a gyógytestnevelés és gyógyúszás jelentőségét. Kutatásom bemutatásával szeretném bizonyítani, hogy az óvodáskorban a megelőzés a legmeghatározóbb, ezért segítséget szeretnék nyújtani mindazoknak, akik ezt fontosnak tartják.