Zenei nevelés az óvodában - Kissné Halmay Zsuzsanna (2020)
A zenei nevelés az óvodai nevelés egyik alappillére. Ezt a témát jártam körbe a szakdolgozatomban. Három fő személy munkásságát mutattam be: Kodály Zoltán nemzetiségi nevelésének elméletét, Émile Jacques Dalcroze euritmiáját és Carl Orff ritmusalapú gyakorlatait. A módszereiket elemeztem, összehasonlítottam, majd kérdőív formájában óvónők véleményét kérdeztem a zenei nevelésről és a koncepciókról és egyéb zenei nézeteikről. A kutatási eredményeket kielemeztem, végül összegeztem.