Kisgyermekkori okoseszköz-használat pro és kontra - Fabsich Rita (2020)
Szakdolgozatom témája a kisgyermekkori okoseszköz-használat, melyben kutattam ezek pozitív és negatív hatásait egyaránt. Célomnak tűztem ki egy olyan írás elkészítését, melyet szakmabeli kollégáknak, kisgyermeket nevelő szülőknek és családalapítás előtt állóknak ajánlanék. Tanulmányoztam hazai és nemzetközi szakirodalmakat is, melyekből kiderült, hogy jelentős mértékben jelen van napjainkban a kisgyermekek körében az eszközhasználat és ezeknek számos negatív hozadéka van. Sok esetben nem mutatható ki rövidtávon, hogy a túlzott okoseszköz-használat felnőtt korra milyen hátrányokat eredményezhet. Kedvező hatást a 0-6 évesek körében kevés szakirodalom említ, mivel ezek inkább a kisiskolás korosztálynál figyelhetők meg. Primer, területi adatok kinyerésének céljából online kérdőívet készítettem, melyet olyan szülők körében töltettem ki, akiknek gyermeke 0-6 éves korosztályba tartozik. A kérdőív kiértékelését követően arra a köveztetésre jutottam, hogy a szakirodalmak és a kapott válaszok között nem vonható tejes mértékben párhuzam. Ehhez nagyban hozzájárul a megkérdezett szülők jóindulatú torzítása, mivel számos negatív hatásnak nincsen szemmel látható következménye jelenleg.