A lakosság attitűdjének vizsgálata a városi erdészetre vonatkozóan, különös tekintettel a játszóterekre - Csébi Anna Luca (2020)
Dolgozatomban országos szintű felmérést végeztem a városi erdészettel kapcsolatban (azon belül is hangsúlyozva a városi erdők játszótereit), mind fenntartói, mind felhasználói szempontból. Elsősorban a lakosság véleményét vizsgáltam két kérdőív segítségével, melyekben többek között növényzetpreferencia, felszerelési igények és hozzájárulási hajlandóság volt a téma. Emellett a fenntartók munkáit mértem fel interjúk, és személyes bejárások során. A kapott eredményeket ábrázoltam, elemeztem, majd összehasonlítottam a megfogalmazott véleményeket a jelenleg fennálló viszonyokkal. Ennek eredményeként azt tapasztaltam, hogy a lakosság a fennálló viszonyokkal elégedett, és a fenntartók gondos munkát végeznek. Az esetlegesen felmerülő hiányosságok javítására a válaszok eredményei alapján konkrét támpontok állnak rendelkezésre. Azonban mivel a kutatás országos kiterjedésű volt, kisebb települések, területek esetében javasolt szűkebb körű felméréseket végezni, és a témaköröket külön, részleteire lebontva vizsgálni.