A gyermekbántalmazás hatása a kisgyermekkora - Cserép Regina (2020)
A gyermekbántalmazást egy általános jelenségnek tekinthetjük, mely egyre jobban nyugtalanító problémát ölel fel. A gyermekkorban elviselt rossz bánásmód, egész életükre kiható traumát eredményezhet. A bántalmazás következményei azon túl, hogy egészségkárosodást okoz, hosszú távú következményekkel testi, lelki, személyiségbeli fejlődés zavarával járhat. Ez túlmutathat a bántalmazott gyerek életén, a következő generációra. A társadalomnak fontos érdeke a megelőzés, a kezelés és a felismerés támogatása.Ma már törvény védi a gyermeket a családon belüli bántalmazástól, de egy törvény csak akkor válik betarthatóvá, hogyha azt a társadalom tagjai elfogadják.