A válás hatása a személyiségre - Kórász Enikő (2020)
Napjainkban egyre kevesebben döntenek a házasságkötés mellett. Azok pedig, akik mégis vállalkoznak a házasságra, egyre kevesebben élik le egész életüket házastársuk mellett. A válás az esetek többségében nem történik zökkenőmentesen, sokszor indulatokkal teli veszekedések kísérik. A válási krízis nehéz helyzet minden résztvevőnek, felnőttnek és gyereknek egyaránt. Ezekben a feszültségekkel teli időszakban nemegyszer előfordul, hogy az indulatok kereszttüzében a gyerekek szempontjai, érdekei háttérbe kerülnek. Minden szereplőnek a válás feldolgozásában a szociális támogatottság fontos.