Sajátos nevelési igényű gyermekek az óvodában - Sipos Regina (2020)
Szakdolgozatomban a sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai integrációjáról és inklúziójáról írok. Tanulmányaim gyakorlatai során több szempontból is megtapasztalhattam az integráció folyamatát, előnyeit, nehézségeit. Dolgozatomban az eddigi tapasztalataim, tanulmányaim és a szakirodalom alapján bemutatom, hogy milyen társadalmi változások hatására alakult ki a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatását illetően az inklúzív szemlélet.A sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai befogadása számomra, kiemelten fontos téma. Dolgozatomat kérdőívekkel és gyakorlati példákkal igyekeztem színesíteni amely rámutat az óvodai integráció megvalósulására vagy éppen esetleges problémákra utal.