Speciális gyűjtőcsomagolások tervezése poharas, dobozos, üveges sörökhöz - Tóth Ágnes Anna (2015)
Dolgozatom célja az volt, hogy a fesztiválozókat segítsem a sörvásárlásuk során. A termékeim a segítő funkción kívül nagy marketing szerepük is lehet. Diplomamunkám során feltérképeztem az alkoholfogyasztási szokásokat, jobb rálátást kaptam a söripar piaci helyzetére. Részletesen megismerkedtem a hullámpapírlemezzel, a vizsgálatok során jobban megismertem a tulajdonságait és korlátait. A tervezés kezdetén megvizsgáltam az elsődleges csomagolás tulajdonságait, amik befolyással vannak a tervezésemre. A súlyozott követelményjegyzék és a funkciófa volt a segítségemre, hogy terveim minél jobban megfeleljenek az elvárásoknak. Az első vázlatokat az előbb említett segítségekkel elemeztem, s a meglévő tudás birtokában kiválasztottam a három végleges verziót. Ezekre prototípust készítettem, hogy kiküszöböljem a még lehetséges problémákat. Az alapanyag vizsgálat során olyan vizsgálatokat végeztem, amikkel olyan helyzeteket tudtam számszerűsíteni, amik a valóságban is megtörténhetnek a termékemmel. A vizsgálatok során kiderült, hogy az általam választott alapanyag megfelel az elvárásoknak. Tervezés során rengeteg nehézségbe ütköztem, de végeredményben úgy érzem, hogy egy szép, igényes csomagolástervet sikerült létrehoznom.