A pedagógus és a család szerepe, kapcsolata a tehetségnevelésben - Gáncs Anna (2020)
Szakdolgozatomban a tehetségnevelés kérdését vizsgálom, mivel egyre fontosabb, hogy felismerjük a tehetségcsírákat, hogy már a korai korban elkezdődjön a gyermek fejlesztése, egyengetése. A pedagógus és a család szerepe, kapcsolata befolyásoló tényezőként hozzájárul a tehetségneveléshez. Körbejárom a tehetség fogalmát, modelljeit, típusait, területeit. Mindezek mellett további befolyásoló tényezőket is vizsgálok. Illetve a szerepek és a kapcsolat fontosságát. Kutatásban 4 intézmény (3 iskola, 1 óvoda szerepel), továbbá online kitöltők és Havasréti Béláné is hozzájárult kutatásomhoz. Így hipotéziseim alá lettek támasztva a válaszokkal, elemzésekkel.