A gyámügyi igazgatás kihívásai a bölcsődékben különös tekintettel a gyermek helyzetére - Cseszkó Elvira (2020)
A dolgozatom célja, hogy bemutassam a gyámhatósági intézkedésbe került gyermekeknek milyen jogaik vannak, valamint milyen szolgáltatásokat és ellátásokat tudnak igénybe venni. Továbbá, magáról a gyermekről általánosságban, a 0-3 év közötti korosztályt bemutatni, hogy milyen fejlődésen mennek keresztül és milyen hatással van a jövőjüket tekintve a traumatikus gyermekkor. Szeretném még ezen felül megvizsgálni, hogy a bölcsőde és a gyámhatóság kapcsolat rendszere megfelelően működik-e és megvalósul-e a zökkenőmentes közös munka a gyermekek érdekében. Valamint, hogy megvizsgáljam a gyámhatóságnak milyen esetekben szükséges beavatkozni a bölcsődék munkájába, melyek azok, az esetek, ahol intézkedésre van szükség, és ezt a gyámhatóság milyen módon tudja alkalmazni. Mindezek a hivatali intézkedések hogyan befolyásolhatják a gyermek beilleszkedését a közösségbe.