EGY MAGYARORSZÁGI BIZTOSÍTÓ TÁRSASÁG TOBORZÁSI TEVÉKENYSÉGE 2000-2018 KÖZÖTT - Gerlach Lilien (2020)
Összesen 8 évet töltöttem el a biztosítási szakmában eleinte üzletkötőként, majd csoportvezetőként. Később biztosítási alkuszként többek között szerződtünk a diplomadolgozatom kutatási tárgyát képező biztosítóval is. 2003-tól toborzási szakemberként, szintén rendelkezem értékesítői toborzás- és kiválasztási tapasztalattal, a téma még érdekesebbé vált. Három nézőpontból származó, saját tapasztalataim alapján, széleskörű rálátási lehetőségem adódott elmélyülni a rendszer előnyeiben és hátrányaiban. Ezért választottam a diplomadolgozatom kutatási témájának a biztosítási szakma toborzási politikáját. Célom volt, hogy a biztosító változtatta-e, ha igen hogyan, a toborzási módszereiket és a teljes toborzás-politikájukat az őket körülvevő világ és a működésüket befolyásoló tényezők változásának hatására. Továbbá érdekelt, hogy a vállalat toborzásra vonatkozó elméletét a csoportvezetők, a gyakorlatban is hasznosítani tudják-e. A diplomamunkámban a biztosító nevét nem jelenítettem meg, a megkérdezett dolgozók is név nélkül vállalták az interjút.