Csecsemő és kisgyermeknevelő-gondozó képzési formák összehasonlítása 2016-2019 - Tóth Cintia (2020)
Szakdolgozatom első felében a Pesten 1852-ben a Kalap utca 1. szám alatt nyíló első magyarországi bölcsőde történi hátterével és működésével, valamint a gondozónő képzés megindulásával jutottam el a csecsemő és kisgyermekgondozó szak képzési formáinak összehasonlításához. Az képzési formák összehasonlításában érdekes összefüggéséket találhatunk, mind az elméleti képzés mind a gyakorlati oktatás vonatkozásában. Hasonlóságokat és különbségeket mutatok be a képzési formák között egyes szempontok szerint, mint például a tantárgyak és a gyakorlati képzés. Az összehasonlításomat az alábbi szempontok szerint végeztem: feltételek a különböző képzési formák megkezdéséhez, képzési idő, elsajátítandó tantárgyak, gyakorlati képzés, választható specializációk, bizonyítvány/oklevél megszerzésének feltételi. Összehasonlításom célja, hogy egy képet kaphassunk arról, hogy miben hasonlít, illetve miben különböznek az egyes képzési formák.