A magyar óvodaügy a világháborúk árnyékában (1918-1945) - Majthényi Boglárka (2020)
Az 1918-1945-ig terjedő időszak számos fontos eseményt foglalt magába a magyar óvodaügy tekintetében. Megannyi meghatározó személyt, nézetek képviselőit említhetjük, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar óvodapedagógia kibontakoztathassa szárnyait. Felmerülhet az óvodapedagógus hallgatókban az a kérdés, hogy miként alakult ki a kisgyermek nevelés hazánkban. Szakdolgozatomban ezekre a kérdésekre szeretnék választ adni az olvasók számára.