Óvodából az iskolába - Az iskolakezdés kérdései szülői szemmel - Árki Bianka (2020)
ÓVODÁBÓL AZ ISKOLÁBA - AZ ISKOLAKEZDÉS KÉRDÉSEI SZÜLŐI SZEMMEL Szakdolgozatomat az iskolaérettségről írtam. A szakirodalom elemzés során megnéztem, hogy mit kell tudni egy iskolaérett gyereknek. Fontos, hogy testileg, lelkileg, érzelmileg, értelmileg és szociálisan is fejlett legyen. Majd megnéztem a pszichológusok, tanítók, óvodapedagógusok véleményét is erről a témáról. Utánajártam az iskolaelőkészítő programoknak is. A kutatásomban a szülők véleményére voltam kíváncsi. Online kérdőívet állítottam össze. A kutatás azt mutatta, hogy a gyerekek többsége várja az iskolát, és nem okoz nekik gondot az iskolakezdés. Kutatásom többnyire beigazolta a hipotéziseimet. Úgy látom, hogy a szülők többsége az óvodapedagógussal és a tanítóval közösen megad minden segítséget a gyerekeknek. Akiknél kell, szakértő is segít. Bízzunk benne, hogy az új törvény bevezetése sem változtat ezen a helyzeten.