Antropológiai és történeti vizsgálódások az Őrség nyelvi hagyományaiban - Sipos Júlia (2020)
Az Őrség Magyarországnak egy olyan aprócska szeglete, amely telis-tele van csodával. Dolgozatomban szeretném körüljárni e csodák múltját és jelenét, érzékeltetni a tájegység jellegzetes szépségét, kezdve történelmével, természeti adottságaival, folytatva az ott élő emberek jellemzésével, hagyományaival, szokásaival, mely jelenségek mind hozzájárultak az ott használatos nyelvjárás kialakulásához és alkalmazásához. Gyűjtőmunkám eredményeképp a talált és használt források kvalitatív összevetésével kívánok rámutatni szülőföldem nyelvi-antropológiai összefüggésrendszerére.