Portfólió - Benkőné Vajda Katalin (2020)
Portfóliómban a négyféléves agrármérnöktanár (mezőgazdaság) képzés során megszerzett tudásom, képességeim, készségeim bemutatására törekedtem a nyolc tanári kompetencia területeire vonatkoztatva. A portfólió megírását a tanulmányaim összegzésének, lezárásának tekintettem, egyfajta önértékelésnek. Mivel nem vagyok gyakorló pedagógus, számomra kiemelt fontossággal bírt, hogy e dokumentum segítségével sikerült átgondolnom a négy félév alatt szerzett ismereteimet, illetve, hogy ezeket a tudáselemeket sikerült e alkalmaznom az összefüggő tanítási gyakorlat során, valamint azt, hogy mely területeken vannak hiányosságaim, hol szorulnak tanári kompetenciáim fejlesztésre, hogy a tanári munkám hatékonyabb, eredményesebb lehessen elhelyezkedésem után. Összességében önreflexiónak tekintem ezt a dolgozatot, ami rávilágít erősségeimre és hiányosságaimra, bemutatja a tanulmányaim alatt megszerzett tudásomat, tapasztalataimat és jártasságaimat, ezen szempontok alapján értékelve a négy félév alatt folytatott munkámat.