Szakmai identitás vizsgálata a csecsemő - és kisgyermeknevelők körében - Tóth Katalin (2020)
Szakdolgozatom témája a csecsemő – és kisgyermeknevelők szakmai identitásának a vizsgálata, amelyben azt szeretném vizsgálni, hogy milyen tulajdonságok attitűdök kellenek ahhoz, hogy valaki jó csecsemő – és kisgyermeknevelő legyen. A szakirodalmi részben kitértem arra, hogy mi is egy kisgyermeknevelőnek a feladata, illetve a kisgyermeknevelőknek az ismérve, tulajdonsága. Részletesen tanulmányoztam a kompetenciát, az attitűdöt illetve az identitást. Két elengedhetetlen tulajdonságot kiemeltem amely, nem volt más, mint az empátia és a motiváció. Végül, de nem utolsó sorban pedig a kisgyermeknevelőknek, a kisgyermeknevelő és a szülők közötti kapcsolatról, együttműködéséről írtam a szakdolgozatomban. Kutatásomat azzal a céllal készítettem, hogy megtudjam melyek azok a tulajdonságok, attitűdök, amelyek elengedhetetlenek egy jó pedagógus számára. Szakdolgozatomban arra is kitértem, hogy a szülők hogyan vélekednek milyen egy jó csecsemő – és kisgyermeknevelő melyek, azok az attitűdök, amelyeket fontosnak tartanak.