Érzelmek felismerésének képessége hangszeres zenetanulás hatására - Divós Andrea (2020)
Dolgozatomban az érzelmi intelligencia összefüggését vizsgáltam hangszeres zenetanulás hatására. Szakirodalmakon keresztül feltártam az érzelmek és a művészeti oktatás kapcsolatát, egymásra gyakorolt hatását. Három feltételezést kutattam, melyben hangszeres zeneoktatásban részesülő gyermekek csoportját hasonlítottam össze azonos korosztályú gyermekekkel, akik hasonló oktatásban nem részesülnek. A kutatásban arcon megjelenő érzelmek felismerését mértem fel és hasonlítottam össze a két csoportban. Dolgozatom része továbbá feltárni a két csoport megértését, és hogy mennyire befolyásolható a véleményük negatív helyzetben.