A keresztény szellemiség megjelenítése a kisgyermeknevelésben - Bátorfi Anna Magdolna (2020)
A vallásos nevelés terén gyakran merülnek fel kérdések. Megoszlanak a vélemények a kisgyermekeket érintő vallásos nevelés tekintetében. A keresztény nevelésnek évszázadokat felölelő múltja van. A gyermekek nevelésében mindig fontos szerepet játszott. Szakdolgozatomban ennek alátámasztására törekedtem. Szem előtt tartva a keresztény hit dogmáit. Összegyűjtöttem a keresztény nevelést befolyásoló tényezőket, melynek középpontjában a kisgyermekek nevelése áll. És az ezeket meghatározó és befolyásoló tényezőket. Kutatásaim eredményei a kisgyermekkorban végzett hitoktatás eredményességét és a hitoktatók szakmai alkalmasságát vizsgálta. Az ebből levonható következtetések a keresztény nevelés céljait szolgálja.