Együtt játszik a család - Horváth Szabina (2020)
A célom egy játékgyűjtemény készítése a családok számára, amelynek segítségével a szülők élhetnek az együtt játszás sokszínű lehetőségeivel. A boldog közös együttlét hasznos játékaival a célkitűzésem a 3-6 éves korú gyermeki személyiség harmonikus fejlesztése, a sikerorientáltság, valamint az is, hogy a gyermekből a legtöbbet kihozza. Ez a szülők célja is. Induktív kutatási stratégiát választottam, és azon belül az összefüggés-feltáró stratégiát. Kutatási feltáró módszerem az írásbeli kikérdezés volt, és adatgyűjtésként a szakirodalmak tanulmányozása az alábbi kulcsfogalmak alapján: gyermekjáték, óvodáskor, fejlesztés. A szülőktől gyűjtött adatok legfőbb tanulsága alapján a családtagok közös játékai kevés lehetőséget jeleznek, a felnőtteknek nincsenek játékötleteik és egyéb elgondolásaik arról, hogy a készen vásárolt játékszereken kívül milyen egyéb játékos tevékenységekkel tölthetnék együtt a családi szabadidőt. A szándék mutatkozik az együtt játszás iránt, hiszen mindegyik család szeretne egy játékgyűjteményt, amely 100 ötletet nyújt az óvodáskorú gyermekek szüleinek, akik tartalmas, változatos elfoglaltsággal, hasznos élményekkel kívánnak foglalkozni gyermekeikkel.