Gyermekbántalmazás a környezetünkben - Hajdu Gyöngyi (2020)
A gyermekbántalmazás a történelem során mindig jelen volt. Azonban napjainkban egyre fontosabbá vált a gyermekek védelme.Vannak olyan gyermekbántalmazási módok, amiket sok ember nem is gondol bántalmazásnak, viszont ezek is hatással vannak a gyermekre és későbbi jövőjére. Dolgozatomban bemutatom az érzelmi bántalmazást, a fizikai bántalmazást, a szexuális abúzust és az elhanyagolást. Továbbá kitérek ezek prevenciójára és következményeire is.Vajon az emberek észreveszik, ha környezetükben bántalmazott gyermek él? Felismerik a bántalmazás jeleit? Ha igen, akkor segítséget nyújtanak ezeknek a gyermekeknek? Ezekre és még néhány, a témával kapcsolatos kérdésre kaptam meg a választ empirikus kutatásom során.