ÓVODÁN BELÜLI ERŐSZAK EGY ADOTT INTÉZMÉNYBEN AZ ÓVODAPEDAGÓGUSOK ÉS SZÜLŐK FELMÉRÉSE ALAPJÁN - Mórocz Renáta (2020)
Óvodán belüli erőszak az óvodapedagógusok és szülők felmérése alapján. Az agresszióról való gondolkodás, szemléletformálás változásainak nyomon követése. Az agresszorok és elkövetők szerepének vizsgálata, szociokulturális környezetük. Az agresszió tényleg jelen van az óvodákban? A 30 év alatti szülők gyermekei agresszívebbek? Az egyszülős családban a gyermek erőszakosabb? A felnőttek agressziója negatívan hat a gyermek magatartására. A család és az óvoda elérő értékrendet képvisel. A gyermekeknek pontos iránymutatás és visszajelzés szükséges. A szülőknek, óvodapedagógusoknak előzékenyebbnek, figyelmesebbnek, támogatóbbnak kell lenniük egymással. Az agresszió így csökkenthető.