A piarista rend Magyarországon, a nagykanizsai piarista óvoda - Beck Luca (2020)
Dolgozatom témája a piarista rend, azon belül a keresztény óvoda. A piarista rend több száz évre visszanyúló történetét megvizsgálva szeretném bemutatni munkásságukat, az oktatásban, az óvodában. Kitérek külön a külföldi és belföldi változásokra, bemutatva ezzel fontos szerepüket. Leírom a magyar óvodaügy helyzetét kezdetektől napjainkig. Külön, részletesen mutatom be a nagykanizsai piarista óvoda nevelési módszereit a mindennapokban. Megvizsgálom, hogy egy vallásos - piarista - óvoda miben más, miben nyújt többet a gyermekek felé egy állami óvodához képest. Ezt a vizsgálatot az óvodába járó gyermekek szüleivel kitöltetett kérdőív segítségével készítettem el, majd interjú segítségével az ott nevelő óvodapedagógusokat is megkérdeztem. Célom, hogy megmutassam, milyen értékes a piarista "család" tagja lenni.