Állatcsaládrajzok összehasonlító vizsgálata óvodáskorú gyermekeknél - Kálmán Viktória (2020)
Szakdolgozatomban óvodáskorú gyermekek által készített állatcsaládrajzokat vizsgálok. Az szakirodalmi háttér ismertetése után részletesen elemzek három különböző témában 2-2 családrajzot. Az első csoportja a rajzoknak amikor kettő fajta családrajz különül el, a másodiknál a nemi különbségek megfigyelése dominál, majd legvégül a gyermek-felnőtt alakok megjelenését vizsgáltam. A rajzokat adott elemzési szempontok alapján vizsgáltam, többek között kitértem a vonalvezetésre, színhasználatra, szimbólumokra. A hipotéziseimet az adott eseteknél mindig ellenőriztem, majd pedig a dolgozatomban egy hosszabb összefoglalást is készítettem.