Az óvodáskorú gyermekek meserajzainak elemzése - Bognár Alexandra (2020)
Szakdolgozatom fő témája a meserajz elemzés, melynek alapja a Piroska és a farkas című mese. Dolgozatom szakirodalmi részének fő témája a mese szerepe és hatása. A gyermekek életében a meséknek és a rajzolásnak nagyon nagy szerepe van. Azért ezt a témát választottam, mert fontosnak tartom, hogy közelebb hozzam az emberek számára a mese gyerekekre gyakorolt hatását, hiszen a mese által a gyermek legyőzi félelmeit, akadályait, ezáltal könnyebben boldogul az életben. A kutatásomat abból a célból végeztem, hogy megtudjam milyen konfliktus helyzeteket jelenítenek meg a gyermekek a mese által. Illetve szerettem volna megtudni, hogy a meserajzokban milyen azonosságok és fiú-lány közötti különbségek jellenek meg. Ezek alapján végeztem a kutatásomat.