A pedagógus életpályamodell- A portfóliókészítés tapasztalatai - Erdősi-Török Dóra (2020)
A pedagógus életpályamodell hazai történeti áttekintését követően a külföldi példák mentén igazolódik az életpályamodell jogosultsága. A Finn, Francia, Német életpályamodellekbe történő betekintés szélesebb látóteret biztosít. A magyar jogszabályozási háttér. A pedagógusok előmeneteli rendszerének felépítése és működése. A portfólió készítésének tapasztalataira irányuló kutatás hipotézisei bizonyítottá váltak, általuk megismerhetjük az alap, hasznos, nehézséget jelentő dokumentumokat, az idő fontosságát és a segítséget jelentő tényezőket is.