Kompetencia Alapú Óvodai Nevelés bevezetése és gyakorlati megvalósulása a Zalaszentiváni Füles Mackó Óvodában - Tóthné Bognár Zsuzsanna (2020)
A dolgozat témáját személyes érintettségem ihlette, amikor bevezetésre került ez a program az óvodámban. A dolgozat elméleti részében egy neveléstörténeti elemzés keretében azok a folyamatok kerülnek bemutatásra, amik nélkül nem valósulhatna meg bármilyen alternatív pedagógiai program bevezetése. A három interjúalany-akik e programnak vannak elköteleződve-őszintén nyilatkoznak e program bevezetésének mélységeiről, magasságairól. Olyan ajánlásokat, javaslatokat fogalmaznak meg, amik segíthetik bármilyen program megismerését, bevezetését, gyakorlati megvalósulását az óvodapedagógusoknak.