Emocionális kompetenciák fejlesztése az óvodában - Fecske Dóra (2020)
Szakdolgozatom célja, hogy megtudjam, mennyire fontos az érzelmi nevelés, annak megalapozása, egészséges kialakítása. Szeretnék választ kapni, arra, hogy a 21. század behatásai mennyire befolyásolják a mai gyerekek érzelmi világát. Kutatásomban kitérek az óvodapedagógusok szerepére. Választ szeretnék kapni, arra mennyire tudatos az érzelmi nevelés, illetve jelen van-e minden óvodai tevékenységben, valamint, hogy az óvodapedagógus feladata felismerni, ha probléma van és kiküszöbölni azt? Szó esik még a kompetenciákról és az érzelmekről részletesen.