Treasury megoldás megvalósítása Microsoft Dynamics NAV környezetben - Sáfrány Alexandra (2019)
Manapság a legtöbb vállalat már igénybe vett legalább egyszer, vagy akár folyamatosan igénybe vesz valamilyen hitelt. A bankgarancia, amelyet általában egy bank, valamint a hitelkeret, amelyet biztosító nyújt nagyon hasznos szolgáltatást kínál a vállalkozások számára. Sőt, nem csak előnyös, hanem esetenként szükséges is, hogy a vállalkozásoknak ne kelljen tőkét lekötni ügyleteikhez biztosíték gyanánt. Napjainkban a vállalatok számára nélkülözhetetlenné vált valamilyen vállalatirányítási rendszert használata. Ennek eredményeképp szükséges ezen pénzügyi termékeket rögzíteni a rendszerben. Dolgozatom témáját a Cosmo Consult Kft. adta. A vállalat Microsoft Dynamics NAV, AX és CRM rendszerekkel foglalkozik, azon belül tanácsadással és a termékek bevezetésével. Dolgozatomban először szükség volt a különböző hitelek elméleti áttekintésére, majd az általam használt Microsoft Dynamics NAV megismerésére és bemutatására. Ezután részletesen megterveztem, hogy milyen nyilvántartó felületre van szükség a bankgarancia és hitelkeret termékeknél, valamint hol és hogyan nyújthatnak megfelelő információkat az ezekből kalkulált értékek a vevőről és fizetési képességéről. Valamint egyes gyári objektumok módosítását is megterveztem a hatékonyabb és gyorsabb adatszolgáltatást előtérbe helyezve. Ezek után az implementáltam a rendszerbe a terveket. A vállalatirányítási rendszerben C/AL nyelven történt a fejlesztés C/SIDE fejlesztői környezetben. Végül pedig teszteltem a fejlesztéseket és bemutattam, hogy ezeket hogyan tudja használni a felhasználó a kliens alkalmazásban. Erre a Treasury megoldásra azért van szükség, mert ezeket a NAV standard módon nem kezeli.