Felelősség a gyermekvédelmi rendszerben Különösen a nevelőszülői ellátásban egy konkrét eseten keresztül - Kiss Anikó (2019)
A szakdolgozat első része a bevezetés, amely a gyermekvédelmi rendszerrel kapcsolatban tartalmaz néhány gondolatot. A második rész a gyermekvédelmi rendszer felépítéséről, működéséről ad egy átfogó képet, amely magában foglalja a gyermeki jogokat is. A harmadik rész a nevelőszülői ellátás kialakulását, a nevelőszülői munka jogi szabályozását tartalmazza. Ezen kívül a nevelőszülőkhöz történő kihelyezés folyamatát írja le egy konkrét esettel példázva. A folyamat érinti a befogadást, magát a gondozás-nevelést, a szakmai egységekkel történő együttműködést, valamint az ellátás megszűnését. A harmadik rész utolsó fejezete a nevelőszülői ellátás mai helyzetéről ad képet. Az utolsó, negyedik rész az összegzés, amely a szakdolgozat témáját foglalja össze röviden.