A soproni Potzmann Kogl tájtörténete és botanikai értékeinek felmérése - Juhász Tünde Klára (2019)
A soproni Potzmann Kogl egy kicsi, de rendkívül értékes élőhelyfolt közvetlenül Sopron mellett. A dombon több védett növény- és állatfaj is megtalálható. A vizsgálatom a területen előforduló védett növényfajok állományának felmérésére összpontosít, melyhez GPS eszköz volt a segítségemre. A növényfajok tőszámát pontos számolással és becsléssel adtam meg. Az állományfelmérésen túl összegeztem a kapott adatokat és feltártam a vizsgált területet veszélyeztető tényezőket is.