Kőszeg környéki Natura 2000 területek bővítését célzó élőhelytérképezés - Lajos Anna (2019)
A 2018-as és 2019-es évben elvégeztem a kőszegi Alsó-erdő élőhelytérképezését, annak érdekében, hogy a közeli Natura 2000 területet, az Ablánc-patak völgyét érdemes-e bővíteni. A térképezés a jelenlegi természetvédelmi gyakorlatnak megfelelően az ÁNÉR 2011 módszertani útmutató alapján ment végbe. Többszöri terepbejárás során megállapítottam az ÁNÉR kód szerinti élőhely-kategóriákat, valamint a természetességi szintet. A felmérés során két közösségi jelentőségű élőhelyet azonosítottam: a Pannon gyertyános-tölgyeseket és a Pannon cseres-tölgyeseket. Közösségi jelentőségű növényfaj a felmérés során nem került elő, egyéb jelentős növényfajok az egyvirágú körtike (Moneses uniflora), kereklevelű körtike (Pyrola rotundifolia), fehérlő vánkosmoha (Leucobryum glaucum), széles pajzsika (Dryopteris dilatata) és szálkás pajzsika (Dryopteris carthusiana).