Erdőművelési technológiák ökonómiai elemzése a Pilisi parkerdő Zrt. területén - Takács Attila (2015)
Diplomamunkámban a Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészetének cser, illetve kocsánytalan tölgy állományainak ökonómiai elemzésével foglalkoztam. A feladat elkészítésében Márkus László által kidolgozott komplex ökonómiai modell módszere volt segítségemre. 10-10 modell készült azonos 3-as fatermési osztályon belül, minden egyes technológiára. Továbbá készítettem 3-3 modellt, fafajonként jó, közepes, és gyenge fatermési osztályban lévő állományokra. Ezek a modellek csak a leggyakrabban alkalmazott természetes felújítási technológiára vonatkoznak. Elvégeztem még ezen túl, minden egyes technológia műveletelemeinek részletes ismertetését. Az eredmények alapján, lehetőségem nyílt javaslatokat tenni a gazdálkodás esetleges racionalizálására.