Kocsánytalan tölgy (Quercus petraea L.) sarjállományok faállomány-szerkezeti vizsgálata a Soproni-hegység területén - Fódi Norbert (2015)
A dolgozatom során feldolgoztam a sarjerdőkkel kapcsolatos fontosabb forrásokat. Igyekeztem bemutatni a sarjaztatás történetét és a magyarországi változásokat is. A következő részben egy általános leírást készítettem a sarjerdőkről és leírtam a fontosabb típusait és azok jellemzőit. A Soproni-hegység erdőállományainak történetét igyekeztem bemutatni, ahol kiemelten fontos volt a kocsánytalan tölgy megoszlásának és korosztályi viszonyainak ismertetése. Mintakörös módszerrel több erdőrészletben végeztem méréseket és igyekeztem a faállomány-szerkezeti jellemzőket összehasonlítani az adattárban szereplőkkel. Később az eltérések okait feltüntettem és a mérési módszert értékeltem. A dolgozat végén javaslatokat tettem a sarjaztatott kocsánytalan tölgy állományok jövőbeni erdőnevelésére.