Közép-Tisza vidéki hullámtéri erdők természetes felújítási lehetőségeinek vizsgálata - Márkus Viktor (2015)
Dolgozatom témája a Közép- Tisza vidéken található hullámtéri hazai nyárasok természetes felújításának vizsgálata. Mintaterületeken vizsgáltam a hazai nyár újulat megjelenésének, hiányának illetve elpusztulásainak okait. Elemeztem a területen található faállományok állományszerkezeti tulajdonságait. A két témát összevetve állapítottam meg hogy az állományokat természetes úton milyen módon lehet felújítani.