A vadász nyílvesszők találati pontossága, a hegy és toll felületének és típusának függvényében - Kaszás Marcell Ádám (2019)
A vadászíjászat során használható tollazatok és vadászhegyek ma már nagyon széles választékban elérhetőek. Dolgozatom során a leg gyakoribb típusokat teszteltem. A kísérletből kiderült, hogy az íj precíz beállításán több múlik, mint a tollazat és hegy felületének viszonyán. Használati érték szemszögét nézve szinte mindegyik általam vizsgált penge megfelelt.