Vadelütések vizsgálata az M1 autópálya 12. – 70. km szelvénye között a 2013 – 2018 évek közötti időszakban - Rózsás Tamás (2019)
Szakdolgozatom fő célja az volt, hogy a 2013 – 2018 évek közötti időszak vadelütései alapján megvizsgáljam azok okait, időbeli és térbeli tendenciáit, és megpróbáljak megoldást találni azok csökkentésére az adott autópálya szakaszon. A gyorsforgalmi útra jellemző sajátosságok alapján összefüggést kerestem a vadgázolások gyakorisága és az állatok motivációi között. A hat év elütéseit feljelöltem térképen és meghatároztam a vadelütési hot – spotokat az adott szakaszon. Dolgozatom záró részében megpróbáltam feltárni a problémák okait, és ezek alapján megoldásokat, javaslatokat fogalmaztam meg.