Védekezési kísérletek értékelése a kései meggy (Prunus serotina) ellen - Nemes Viktória Erzsébet (2015)
Az agresszíven terjedő idegenhonos növények egyre nagyobb veszélyt jelentenek a kontinensre. A diplomamunkámban vizsgált kései meggy is e fajok közé tartozik. A vizsgált terület a NEFAG Zrt. területén található. Összesen 26 mintaterületen nyolc különböző gyomirtó szert, gyomirtó szer kombinációt használtunk az egyedek injektálása, kenése és permetezése során. A permetezett területek majdnem mindegyikére elmondható, hogy a tuskósarj növekedése leállt, teljesen elszáradt, újrasarjadzás nem tapasztalható. Fitotoxicitás egyik területen sem tapasztalható. Az injektált területek nagyobb eredményességet mutatnak, mint a kenéssel kezelt területek. Fitotoxicitás két mintaterületen is mutatkozik.