A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. turisztikai szerepe Sopron életében - Huszár Dóra Ilona (2019)
Záródolgozatom témája a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. Turisztikai szerepe Sopron életében. A témaválasztásom legfőbb indoka, hogy a szakmai gyakorlatomat a Kft. központjában folytattam. Gyakorlatom során főként a zenei rendezvények szervezésében, lebonyolításában vettem részt. A zene kisgyermekkorom óta közel áll a szívemhez, zenei tanulmányokat is folytattam, így a dolgozatom során is igyekeztem inkább erre nagyobb hangsúlyt fektetni. Záródolgozatomban említésre kerül Sopron turizmusa, melyet igyekeztem legjobb tudásom szerint bemutatni, valamint a központ munkásságába is betekintést nyerhetünk, szó esik a város történelméről, zenei vonatkozásáról, hiszen úgy gondoltam ezek ismerete nélkül nem érdemes elemezni a kettő egyvelegéből kialakult helyzetet. A város életében fontos szerepet játszik a zene, kiemelkedő zeneiskolával rendelkezik, illetve művészeti oktatás is folyik. „Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be.” /Kodály Zoltán/ Dolgozatomban szekunder adatokkal dolgoztam, turisztikai adatokat a város honlapjáról, illetve a KSH adatbázisából gyűjtöttem, a központról szóló információimat pedig a központ dolgozóitól, illetve a honlapról gyűjtöttem, ezen felűleteken kívül még számos más forrás is rendelkezésemre állt. Véleményem szerint a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. jó úton halad a turisztikai értékek fejlesztésében. Számos lehetőség áll még a központ előtt, ezeket kihasználva fejleszthetik a városról kialakult imázst és új értékeket teremthetnek a város jövője számára.