Keskeny és normál sortávolságú fenyő telepítések összehasonlító elemzése a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kezelésében lévő erdőterületeken - Korsós Dániel (2015)
A Duna-Tisza közi homokterületeket kialakulásuk óta sok fafaj segítségével próbálták hasznosítani. A kísérletezések és a megvalósítás során a lombos fajok mellett a fenyők is szerepet kaptak, jellemzően a leggyengébb termőhelyeken. A telepítések különböző technológiával és ültetési hálózattal valósultak meg. Diplomamunkámban eltérő hálózatban ültetett feketefenyves állományokat hasonlítok össze, azért hogy egyik vagy másik technológia kedvezőbb voltát megállapíthassam és mellette állást foglalhassak.