Hévíz szerepe az egészségturizmusban - Tóth Renáta (2019)
Tóth Renáta vagyok és a szakdolgozatom témájának Hévíz területét választottam és annak szerepét az egyre népszerűbb egészségturizmusban. A munkám folyamán a konzulensem, Prof. Dr. Kiss Éva Edit nagy segítségemre volt. A város a népszerűségét annak köszönheti, hogy ki tudta használni a meglévő földrajzi és természeti adottságokat. Az adottságokat magas színvonalú gyógyturisztikai szolgáltatásokkal ötvözték. A színvonalat a különböző korosztály és vendégkör miatt változtatják és alakítják. Az idősebb korosztály mellett a fiatal generációt is szeretnék megszólítani különböző programokkal. A vendégkör folyamatosan változik, egyre több az orosz és az ukrán vendégek aránya, ami komoly társadalmi és gazdasági hatásokat és változásokat hoznak a város életébe. A város szempontjából egy fontos kérdés a fenntarthatóság. Számos hosszú távú fejlesztéseken gondolkodnak még és szeretnék is azokat mielőbb végrehajtani. A fejlesztések modernizálásával meg szeretnék őrizni a természeti erőforrások épségét és a gyógytó ökológiai egyensúlyát. A város és a tó befogadóképességére is ügyelniük kell a szakembereknek.