A Derekegyházi Károlyi-kastély faegyedeinek vizsgálata, és a kastélypark kezelési irányelveinek kidolgozása - Gyarmati Gábor (2015)
Az 1945 utáni államosítások során rengeteg kastélyt és kúriát kaptak meg különféle szociális intézmények. Ezekkel impozáns kertek és parkok jártak, viszont fenntartásukra és kezelésükre már nem volt pénzügyi lehetőség. Diplomamunkám során a Csongrád megyében található Derekegyházi Károlyi-Weiss kastélypark állapotát mértem fel. A felmérés során egészségügyi állapotfelmérést készítette, és biometriai adatokat rögzítettem a fákról. Ehhez segítségemre volt a FAKOPP bt. akusztikus tomográfja és húzó vizsgálatokra alkalmas eszközei. Dolgozatomban összegeztem fafajonként az egészségügyi vizsgálatot és az eredményeket átvilágítottam. A dolgozat végén ismertetem a kezelési tervet és röviden bemutatom a térinformatikai lehetőségeket.