Agroerdészeti technológia alkalmazása mesterséges erdőfelújításban - Kovács Klaudia (2018)
Az agroerdészeti rendszerek az egész világban elterjed kevert gazdálkodási módszerek. A világ számos táján sikeresen alkalmazzák a klímaváltozáshoz való adaptáció céljából, az elsivatagosodás, talajerózió ellen és a biológiai sokféleség támogatására. A hazai erdészet és mezőgazdaság klímaadaptációja tekintetében megoldást jelenthet a köztes termesztés erdészeti alkalmazása. Ennek a nem újkeletű módszernek a sikerességét vizsgáltam, a csemetéket ért stressz hatások tükrében.