A GySEV Cargo Zrt. logisztikai rendszerének elemzése - Kertész Zsófia (2019)
A GYSEV CARGO ZRT. LOGISZTIKAI RENDSZERÉNEK ELEMZÉSE Logistics system analysis of GySEV Cargo Ltd. Az emberiség történelmében már régtől kezdve a mindennapok része a logisztika, ebből adódóan elmondható, hogy hosszú fejlődési út van már folyamatai mögött. Kiemelkedő figyelmet azonban leginkább napjainkban tulajdonítunk ennek az egyszerűen hangzó, mégis összetett folyamatnak. A jelenlegi gazdasági modellben a kínálati szereplők igyekeznek a lehető legtöbbet, a legolcsóbban, leggyorsabban előállítani, közben a lehető legnagyobb gazdasági profitot realizálni. Ez jelentősen motiválja az egyes feladatok kiszervezését, így a logisztikai feladatokét is. Itt jönnek a képbe például a logisztikai központok, mint a GySEV Cargo Zrt. intermodális logisztikai központja. Szakmai gyakorlatom időtartama alatt lehetőségem volt betekintést nyerni a GySEV Cargo Zrt. mindennapjaiba, megismerkedtem a különböző irodákkal, az ott végzett munkafolyamatokkal, a kihívásokkal, a partnerekhez kapcsolódó feladatokkal. Záródolgozatom az ott szerzett tapasztalatok alapján állítottam össze azt megkísérelve, hogy egy valamelyest összefoglaló képet tudjak alkotni a vállalkozás tevékenységeiről, hatékonyságáról és működéséről. Dolgozatom során először röviden ismertetem a cég eddigi történetét, felépítését, szolgáltatásait. Ezt követően az általuk használatban levő informatikai rendszereket mutatom be. Majd a vállalkozás tevékenységének pontosabb kifejtése előtt szót ejtek a logisztikáról és a logisztikai szolgáltató központokról általánosságban, illetve Magyarországon. Ezt követően kerül bemutatásra a GySEV Cargo Zrt. Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központja, annak feladatai, létesítményei, a kombinált fuvarozás és annak szerepe a cég életében. Szó lesz még röviden a fuvarszervezésről, illetve a raktározásról általánosságban, majd ez utóbbi kerül bővebb kifejtésre, ismertetem az itt használt tárolási módokat, a raktárakat, majd pedig a partnereket és a hozzájuk kapcsolódó változatos, egyéni feladatokat. Végül a megszerzett ismeretek fényében megfigyelésekkel és fejlesztési javaslatokkal zárom a dolgozatomat. Záródolgozatom célja, hogy összefoglaló képet alkossak a GySEV Cargo Zrt. lo-gisztikai rendszeréről, ismertessem a munkafolyamatokat, illetve saját tapasztalatok alapján véleményt formáljak.