Média hatása a gyermek fejlődésére - Siklér Anna (2019)
A szakdolgozatomban kitérek arra, hogy a médiában fellelhető tartalmak milyen hatással vannak a gyermekek fejlődésére. Ehhez hozzátartozik az anyanyelv elsajátítása. Továbbá a pozitív és negatív hatásokat a különböző eszközökről megemlítem. Szót ejtek Jean Piaget hipotéziseiről és különféle elméletekről is illetve saját hipotéziseimről. Kutatásomhoz hozzásegítettek a szülők az általam készített írásos interjúhoz. Összegezve, arra jutottam, hogy a gyermekek a mai világban nagyon sokat használják a televíziót, mobiltelefont és még sorolhatnám, viszont a játéktárgyakat és eszközöket kevésbé. A fejlődésükre ez nagy nyomást gyakorol.